Portfolio

Vrij werk | Portretten

Vrij werk

Verstilling, een gestolen moment. Pure verfijndheid en boeiend op een ingetogen manier. Dat is wat ik beoog te bereiken. Kracht en zachtheid in een vleugje romantiek.

Een schilderij wordt opgebouwd uit terughoudende kleuren, waardoor een effect gecreëerd wordt alsof het van een vervlogen tijd is. Dat wordt nog versterkt door de manier waarop de meer abstracte achtergrond bewerkt is. Door de zo gecreeerde gelaagde structuur gaat het schilderij leven.

Meestal is mijn onderwerp de mens. Met penceel leg ik een klein, gestolen moment vast. We zijn allemaal onderweg, op ons eigen pad. Dat drijft mij naar al onze groeimomenten en de kracht die we in onszelf hebben. In de stilte van ons bestaan. Steeds weer op weg naar de volgende stap op het verse grasveld. Volhardend in onze richting. Puur en krachtig vanuit ons Zijn.

Daarnaast kan een teer vogeltje ook mijn penceel beroeren, hoe fluffig en zacht de verendons. In hun fragiliteit de veerkracht! Ik heb vele vogeltjes in opdracht geschilderd of getekend met pastelkrijt. Met levendige oogjes kijken ze je aan vanaf het canvas of papier.

Het vrije werk kan ook een voorbeeld zijn voor uw opdracht. Met het portret, de persoon, of het dier wat u graag vastgelegd wilt hebben op die manier. Neem voor meer informatie gerust contact op.

roodborst

 ————————-

……..

Portretten

Waar uw dierbare herinneringen liggen, de mooiste blikken van uw liefste lieven…
De kern van een karakter in de diepte van het gevoel. Daar weet ik het portret vast te leggen met fijngevoelig penseel, waardevol voor altijd. Daarbij ga ik uit van een aantal kwalitatief goede foto’s die ik bij voorkeur zelf maak om een goede indruk van de persoon te krijgen.

Ook een portret wordt zeer zorgvuldig en gelaagd opgebouwd, met altijd in gedachten dat de persoonlijkheid van de geportretteerde naar voren moet komen. Waarbij de ogen de spiegel van de ziel zijn. Op deze manier is het portret een waardevol bezit en een mooie herinnering van dat moment, voor altijd.

NIKA