Jacqueline Pouw

 

 

jacqueline_pouw

 

 

 

 

 

Opleiding:
Grafisch Lyceum
Als kunstenaar autodidact

Aangenaam, ik ben Jacqueline Pouw, de drijvende kracht achter POUWERART – schilderijen en creatieve workshops.

Nadat ik mijn opleiding op het Grafisch Lyceum afgerond heb, ben ik jarenlang als zelfstandig grafisch vormgever werkzaam geweest. In 2009 begon ik serieus met schilderen en heb bij een gerenommeerd fijnschilder de schildertechniek van de oude meesters geleerd. Sinds mijn jeugd had ik al veel getekend en geschilderd en diverse lessen gevolgd. Als kunstenaar ben ik autodidact.

Het liefste schilder ik mijn vrije werk en portretten in opdracht met olieverf. De gelaagdheid waarin ik een schilderij op bouw, geeft het werk leven. In mijn schilderstijl combineer ik abstracte vormen/achtergronden met dit realistische fijnschilderwerk om het onderwerp naar voren te laten komen. Met verfijning en precisie werk ik het schilderij uit. Daarbij ga ik veelal uit van een ‘pure’ uitstraling en emotie, die fragiel en kwetsbaar over kan komen, maar in haar kwetsbaarheid juist sterk is.  Het meest word ik geïnspireerd door mensen en wat ze bezig houdt. Dat zijn vaak heel simpele dingen, voor een ieder herkenbaar en ieder op zijn of haar eigen ‘pad’.

Met evenveel toewijding geef ik de creatieve (bedrijfs-)workshops die u bij POUWERART kunt volgen. De workshops voor bedrijven geef ik al een aantal jaren met veel enthousiasme. Het geven van lessen staat nieuw op het programma. Daarover kunt u meer lezen op de pagina onder het tabje Workshops.

Als u interesse heeft in les, een workshop of meer informatie wilt hebben, kunt u een mail sturen of bellen.